Свинина, курка, яловичина: що з цінами на м'ясо на ринках та у магазинах Кривого Рогу, - ФОТО

Минуло три тижні з того часу, як ми вивчали ціни на м'ясо у Кривому Розі. За цей час ціни на продукцію тваринництва, порівняно з попередніми тижнями, у Кривому Розі трохи змінилися -  на ринку знизились ціни на курятину та свинину. Водночас цього не можна сказати про супрмаркети і спеціалізовані магазини.

Ми вивчали ціни на м'ясо сьогодні, 23 серпня.

Що побачили:

Ціни на ринку

На Центральному ринку на вулиці Соборності (колишнє Соцмісто)

Свинина коштує (ціни за 1 кг):

лопатка 110 гривень,

ошийок 170 - 200 гривень,

биток 130 гривень,

нога - 35 гривень.

Цінники можна було побачити не скрізь, адже ціна "договірна", як говорять реалізатори. 

Сало (ціна за 1 кг): 

Яловичина (ціни за 1 кг):

вирізка - 260 гривень,

лопатка, ошийок - 200 гривень,

ребра, грудина - 150 гривень.

Телятина - від 160 до 270.

Курятина (ціни за 1 кг):

філе - 163,9 гривень,

стегно -  109, 90 гривень (акційна ціна),

гомілка - 86,90 гривень,

крило -  94, 9 гривень

тушка курчати бройлера  - 89,9 гривень.

Ціни у супермаркеті

Свинина (ціни за 1 кг):

окіст без кістки - 139,90 гривень,

ошийок - 229,00 гривень,

лопатка - 149,90 гривень;

почеревина без кістки - 164,90 гривень.

ребра - 159,90 гривень

корейка -  169,90 гривень,

вирізка - 209,90 гривень.

Яловичина (ціна за 1 кг):

Тазостегнова частина охолоджена - 294,00 гривень.

На момент нашого візиту інших видів яловичини не було.

Курятина (ціни за 1 кг):

філе  -  157,40 гривень,

грудка - 123,00 гривень,

четвертина - 71,50 гривень,

гомілка - 69,99 гривень (акційна ціна).

Ціни у спеціалізованому магазині

Свинина (ціни за 1 кг):

задня частина -  164,90 гривень,

челогач -  199,00 гривень,

лопатка - 162,90 гривень,

ошийок - 275,90 гривень,

биток  - 219,90 гривень;

ребро - 124,90 гривень.

Яловичина (ціни за 1 кг):

задня частина - 319,00 гривень,

шийна частина - 279,00 гривень,

грудна частина -  179,00 гривень,

гуляш - 279,00 гривень,

ребро - 159,00 гривень.

Курятина (ціни за 1 кг):

філе -  162,90 гривень,

четвертина -  79,90 гривень,

стегно - 122,90 гривень.

Окрім цього, у спеціалізованому магазині є м'ясо кроля, баранина, індик, качка.

Для порівняння ціни останнього дня липня можна побачити ТУТ.

Щодо того, чому подешевшала свинина на ринках,  ми знайши пояснення на порталі "Свинарі України".

Йдеться про те, що третя декада серпня принесла негативну корекцію цін на свинину живою масою.

«Минулотижневі цінові перемовини між операторами ринку живця завершилися переглядом цін закупівлі на 3-4,5 грн/кг у бік пониження. У більшості випадків робоча ціна цього тижня тяжіла до позначки 58 грн/кг, хоча на сході фіксували нижчі ціни, а на заході, навпаки, вищі. Середньозважена ціна кілограму свинини живою масою склала 58,2 грн/кг, що на 6% нижче за показник минулого тижня», — констатують фахівці. 

І додають, що основною причиною зниження цін закупівлі живця забійних кондицій оператори називають регіональну диспропорцію між його пропозицією та попитом.

«Представники м'ясопереробки поки не готові озвучувати цінові очікування через різносторонній вплив низки ринкових чинників. Так, на думку заготівельників, за подальшого просідання котирувань на сході країни цінам у інших регіонах буде важче втриматися на досягнутому рівні», — пояснили в асоціації.

Водночас оператори констатують, що повернення спеки цього тижня вже мало негативний вплив на пропозицію живця: так, частина свиногосподарств або просить перенести відвантаження товарних партій на кінець тижня, або змушені реалізувати тварин меншою за звичну товарну масу.

Крім цього, роботу заготівельників ускладнює і збільшення числа територій, на яких діють карантинні обмеження через спалахи АЧС.

Стежте за новинами в Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook

Читайте нас на Google News

Партнерський спецпроект
15:00, Сьогодні