Новини компаній
09:10, 14 серпня

Топ-5 рецептів з кролятини

Новини компаній

М'ясо кролика смачне і поживне. В українській кухні страви з кролятини відомі здавна. Щоправда, спершу готували страви з зайців, а вже потім із кроликів. Такі страви подавали на гетьманських столах на столах козацької старшини та української шляхти. Кролятина вважається делікатесним м'ясом, яке можна давати і дітям, і тим, хто з певних причин потребує дієтичного харчування. Проте кролятина смакує не всім. Часто причиною є специфічний запах, але якщо приготувати кролятину правильно, то це буде чи не найсмачнішою м'ясною стравою, яку ви коли-небудь куштували. Ділимося з вами найкращими рецептами страв з кролятини. Ми підібрали такі рецепти, на приготування яких вам не потрібно витрачати багато часу.

Топ-5 рецептів з кролятини, фото-1

Тушкований кролик з часником і пряними травами

Страва готується швидко, а готовий тушкований кролик – дуже ніжний смачний, тож ця страва може цілком стати родзинкою вашого святкового столу.

Інгредієнти:

  • дві тушки кролика
  • 50 г борошна
  • 200 мл оливкової олії
  • декілька гілочок свіжого розмарину (підійде і сушений розмарин)
  • пряні трави за смаком
  • головка часнику
  • 200 мл білого вина (якщо не хочете додавати вино, візьміть 200 мл води та додайте три столові ложки виноградного чи фруктового оцту)
  • сіль, перець

Крок 1

Розділіть тушку кролика на декілька частин. Потім обкачайте кожен шматок у борошні та обсмажте на гарячій пательні з невеликою кількістю олії. Обсмажуйте з усіх боків, щоб утворилася скоринка.

Крок 2

В окремій посудині розмішайте оливкову олію, вино чи воду з оцтом, спеції, пряні трави.

Крок 3

Покладіть обсмажені частини у форму для запікання. Покладіть головку часнику (чистити його не треба), а потім залийте розмішаною рідиною так, щоб м'ясо було повністю покрите.

Крок 4

Накрийте форму для запікання та поставте в духовку при температурі 120°С на 2-2,5 години. Тушкуйте до готовності. М'ясо вийде смачним, ніжним і вишуканим.

Кролятина з беконом та гірчицею

Замість бекону можна використати шовдарь чи мацик – буде ще смачніше! Поєднання всіх трьох інгредієнтів: кролятини, бекону, гірчиці – дуже цікаве та несподіване.

Інгредієнти:

  • чотири кролячі ніжки
  • 50 г масла (перед приготуванням страви дістаньте масло з холодильника, щоб воно розм'якло)
  • свіжа петрушка та кріп
  • цедра з половинки лимона
  • чотири зубчики часнику
  • 8-10 тонко нарізаних шматків бекону, мацика чи шовдаря
  • для соусу: змішайте діжонську гірчицю та міцну гірчицю, лимонний сік

Крок 1

Розм'якле масло перемішайте з порізаною петрушкою, кропом, сіллю, перцем, цедрою лимона. Видавіть туди чотири зубчики часнику. Поставте готову суміш в холодильник.

Крок 2

Обережно зніміть м'ясо з кісток, видаліть сухожилля та плівку.

Крок 3

Після того, як масло застигне, покладіть по однаковому шматочку масла на м'ясо, загорність м’ясо та обгорніть кожен шматок м'яса шовдарем чи беконом. Потім змастіть кожен шматок гірчичним соусом.

Крок 4

Випікайте в духовці при температурі 200°С протягом 40 хвилин.

Гірчичний соус можна замінити медовим чи кисло-солодким.

Кролятина в клярі

Проста, але смачна страва, яку можна подавати як закуску.

Інгредієнти:

  • одна тушка кролика, з якої потрібно зняти м'ясо
  • два яйця
  • панірувальні сухарі або панірування
  • 50 г твердого сиру або пармезану
  • сіль, спеції
  • залежно від способу приготування (смаження або запікання) може знадобитися олія

Крок 1

Зніміть м'ясо з кісток, видаліть сухожилля та плівку, покладіть на серветку, щоб шматки м'яса підсушилися.

Крок 2

Збийте два яйця зі сіллю, спеціями та пармезаном до однорідного стану.

Крок 3

Обкатуляйте шматки кролика в панірувальних сухарях (можна також використовувати борошно), потім в яйці, потім знову в паніруванні. Підсмажуйте на розігрітій пательні до готовності. Також можна запекти кролятину – для цього покладіть м’ясо на пательню та злегка обсмажте, а потім покладіть м’ясо в духовку і готуйте при температурі 160°С протягом 30-40 хвилин.

Кролятина тушкована з печерицями

Ніжне м'ясо кролика дуже добре поєднується з печерицями та іншими грибами, а також з вершковим соусом. Приготована страва виходить дуже ніжною та смачною.

Інгредієнти:

  • дві тушки кролика
  • 80 мл нерафінованої олії (може бути соняшникова, оливкова чи будь-яка інша, яка має гарний насичений аромат)
  • одна цибуля
  • дві моркви
  • пастернак (корінь)
  • 400 г печериць
  • 400 мл нежирних вершків

Крок 1

Почистіть та поріжте печериці на чотири частини.

Крок 2

Обмастіть тушки кролика сіллю та спеціями. Натріть на грубій терці моркву, корінь пастернака, дрібно поріжте цибулю і покладіть на дно форми для запікання. Зверху покладіть тушки кролика та додайте гриби. Залийте вершками, розмішаними з сіллю та олією.

Крок 3

Запікайте в розігрітій до 150°С духовці під фольгою або під кришкою протягом години. Готове м'ясо можна розділити на частини або дістати кістки і подавати з овочами, грибами та соусом.

Рагу з кролика

Ще одна страва, яку можна приготувати швидко і без зайвих зусиль.

Інгредієнти:

  • 50 мл винного оцту (за бажанням можна замінити яблучним чи іншим фруктовим оцтом)
  • тушка одного кролика
  • три зубчики часнику
  • петрушка, кріп (свіжі)
  • перець червоний
  • паприка
  • сіль
  • 120 мл оливкової олії
  • 120 мл білого сухого вина
  • одна столова ложка томатної пасти
  • 400 мл курячого бульйону
  • пармезан
  • вода

Крок 1

Розділіть тушку кролика на частини та замаринуйте в 1 л води з винним оцтом. Оскільки м'ясо кролика дуже ніжне, достатньо буде однієї години, щоб воно замаринувалося. Після цього дістаньте кролика з маринаду та дайте йому просохнути. Зніміть м'ясо з кісток, почистіть його від сухожиль і плівок.

Крок 2

Подрібніть часник, свіжий кріп та петрушку. Додайте червоний перець, паприку, сіль та обмастіть шматки м'яса. Покладіть їх у форму для запікання.

Крок 3

Розмішайте курячий бульйон, оливкову олію, вино та томатну пасту. Залийте цією сумішшю кролятину.

Крок 4

Випікайте при температурі 180°С протягом 40-45 хвилин.

Рагу з кролика можна подавати з картоплею, овочами чи кашею.

Смачного!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сільпо #Silpo #супермаркет #доставка #онлайн-супермаркет #продукти #фрукти #ягоди #рецепти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...