• Головна
  • Чи зросли ціни на м'ясо та курку перед Різдвом у Кривому Розі, - ФОТО
12:30, Сьогодні

Чи зросли ціни на м'ясо та курку перед Різдвом у Кривому Розі, - ФОТО

Чи зросли ціни на м'ясо та курку перед Різдвом у Кривому Розі, - ФОТО

Експерти прогнозують традиційне зростання цін на мʼясо перед Різдвом та  Новим Роком. Ціни на  мʼясо у Кривому Розі вивчала наша кореспондентка яка побувала на ринку Соцміста та у супермаркеті "Сільпо".

Яка ціна на м'ясо у Кривому Розі станом на 19 грудня повідомляє сайт 0564.ua.

Ціни на ринку Соцміста

Зростання цін на ринку немає (які ціни були у вересні цього року, читайте ТУТ). Реалізатори продукції нарікають на падіння попиту, що і стримує ціни на ринку.

Свинина: від 100 до 180 гривень:

лопатка - 100 - 110 грн за кг,

биток - 170 грн за кг,

ошийок - 180 грн за кг,

ребро - 150 грн за кг,

ніжка на холодець - 80 грн.

Яловичина: від 160 грн. до 280 грн:

биток - 270 - 280 грн. за кг

м'якоть (задня частина) - 300 грн. за кг.

ребро - 160 грн. за кг.

Курка: 

стегно - 94,90 грн за кг,

гомілка - 90,90 грн за кг,

філе - 174,90 грн. за кг,

грудка - 135,90 грн. за кг,

четвертина - 94,90 грн. за кг,

тушка курки - 105, 90 грн. за кг.

Ціни у супермаркеті

Свинина:

вирізка - 272,00 грн. за кг,

биток - 251,00 грн. за кг,

ошийок без кістки - 212,00 грн. за кг,

лопатка з кісткою (ошийок з кісткою, корейка з кісткою) - 149,00 грн. за кг,

ребро - 189,00 грн. за кг

Яловичина:

ошийок - 314,00 грн. за кг,

грудинка - 139,00 грн. за кг.

Курка:

стегно - 69,90 грн за кг (акційна ціна),

гомілка - 63, 70 грн. за кг (акційна ціна),

філе - 170,00 грн. за кг

Отже, можливе підвищення роздрібних цін на мʼясо до 9% спрогнозувала на початку грудня науковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець у коментарі 24 Каналу. Зазначимо, що йдеться про ціни у торгівельній мережі.

За словами Копитець, протягом року, з листопада 2024 року порівняно з відповідним періодом 2023 року, найбільше подорожчали:

яловичина (ребра та гуляш), ціни на які зросли на 7,6 – 19,7% й становлять 168,95 – 302,40 гривень за кілограм;

м’ясо без кісток: свинина ошийок до 281,95 гривні за кілограм (+15,3%), свинина для шашлику до 261,37 гривні (+19,5%), куряче філе до 172,33 гривні (+9,0%).

Вона пояснює це зростанням витрат на трудові ресурси та електроенергію для видалення кісток.

Збільшення виробництва свинини та курятини у 2024 році призвело до зростання їхньої пропозиції в роздрібній торгівлі, що, своєю чергою, спричинило зниження роздрібних цін на ці види м'яса:

роздрібні ціни на свинину грудинку, підчеревину та ребра знизилися на 4,8 – 11,3% і тепер становлять 165,1 – 179 гривень за кілограм;

ціни на курячі гомілки та стегна зменшились на 3,6 – 4,9% і складають 77,4 гривні за кілограм та 112,5 гривні відповідно;

ціна на курячу тушку залишилась на рівні минулого року – 85,6 гривні за кілограм.

також здешевшало сало, ціна якого за рік знизилась на 4,7% до 234 гривні за кілограм.

Водночас скорочення поголів’я великої рогатої худоби, а відтак і пропозиції яловичини та телятини в торговельній мережі зумовлюють зростання цін на неї. Адже зростання виробничих витрат – цін на корми, пальне та енергоресурси – стимулює виробників підвищувати ціни, – резюмує Копитець.

Стежте за новинами в Telegram

Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook

Читайте нас на Google News

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кривийРіг #новини #0564ua #м'ясо #оглядЦін
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Журналісти нашого сайту здійснюють моніторинг цін на основні продукти у Кривому Розі. Інформацію про ціни ми публікуємо у спецтемі "Що почім", сподіваючись, що ця інформація стане у нагоді нашим читачам.
Оголошення
live comments feed...